Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Συλλογή Υπογραφών Για Την Ανέλκυση Του Sea Diamond


Η Άλλη Σαντορίνη ξεκίνησε μια παγκόσμια συλλογή υπογραφών στο
http://www.thepetitionsite.com/1/save-santorini---salvage-sea-diamond-the-toxic-depth-bomb-in-santorini
με σκοπό της ευαισθητοποίηση Ελλήνων και Ξένων για την άμεση ανέλκυση και απομάκρυνση της οικολογικής βόμβας που βρίσκεται στο βυθό της Σαντορίνης.
Σε περίπτωση μη άμεσης ανέλκυσης του ναυαγίου, λόγω της διάβρωσης των υλικών, θα προκληθεί μεγάλου μεγέθους ρύπανση.
Συ
μφωνα με τα όσο καταγγέλει ο κ. Τσιμπίδης ( Επίτιμος Ερευνητής Θαλάσσιας Βιολογίας) , το ναυάγιο συνεχίζει να παραμένει στο βυθό, φέροντας τεράστιες ποσότητες τοξικών χημικών ουσιών. Η έντονη ηλεκτρόλυση επιταχύνει τη διάβρωση των διαφόρων τμημάτων του ναυαγίου (σκελετός πλοίου, δίκτυα σωληνώσεων, δεξαμενές, χώροι αποθήκευσης, ηλεκτρονικές συσκευές), με αποτέλεσμα να υπάρξει αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, διαρροή και απορρόφηση τοξικών ουσιών από τα θαλάσσια οικοσυστήματα, καθώς θα έχουν διαλυθεί οι δομές που τα συγκρατούν.
Την αδιαφορία και την προκλητική συμπεριφορά της πλοιοκτήτριας εταιρείας καταγγέλλουν και οι τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι κατηγορούν την πλοιοκτήτρια εταιρεία για «τρομοκρατία» με τη μορφή απειλής εξωδίκων για όποιον τολμάει να διαμαρτυρηθεί για τις επιπτώσεις της παραμονής του Sea Diamond στον πάτο της θαλάσσιας περιοχής της Σαντορίνης.

Το Sea Diamond είναι πραγματικά, μια τοξική βόμβα βυθού.
ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ

Η 'Αλλη Σαντορίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: