Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Μια Βροχή Θα Μας Σώσει

Πριν 5-6 χρόνια ο καλός θεούλης φρόντισε και έβρεξε σε όλες τις Κυκλάδες με αποτέλεσμα να προξενηθούν πολλές ζημιές στα άλλα Κυκλαδονήσια και κυρίως στη Νάξο αλλά "προστάτεψε" τη Σαντορίνη, στην οποία δεν έγιναν μεγάλες καταστροφές. Το ΥΠΕΧΩΔΕ διέθεσε ένα μεγάλο κονδύλι για αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως του οδικού δικτύου όλων σχεδόν των νησιών.
Σαν αποτέλεσμα είδαμε να στρώνονται όλοι οι δρόμοι της Σαντορίνης με νέα άσφαλτο και να διαθέτουμε ένα από τα καλύτερα νησιωτικά οδικά δίκτυα και σαφώς το καλύτερο που είχε ποτέ η Σαντορίνη. Δυστυχώς δεν το χαρήκαμε για πολύ καιρό.
Από τότε μέχρι σήμερα η τοπική διοίκηση του νησιού και κυρίως η εταιρία ύδρευσης κάνει συνεχώς σκαψίματα σε πολλούς δρόμους (θετικό για να προωθούνται τα οικιακά λήμματα στους βιολογικούς) είτε κατά μήκος είτε κάθετα με αποτέλεσμα η κατάσταση του οδοστρώματος να είναι σε άθλια κατάσταση μιας και κλείνουν τις τρύπες σύμφωνα με την προσφιλή μέθοδο των ¨μπαλωμάτων".
Εκτός των φθορών που δημιουργούνται στα αυτοκίνητά μας υπάρχει και ο μεγάλος κίνδυνος να προξενηθεί ατύχημα εξαιτίας των εργασίων που γίνονται δίχως κανέναν προγραμματισμό.
Ένα ανάλογο οδικό έργο (σκάψιμο της ασφάλτου) ήταν μια από τις αιτίες να τραυματιστεί θανάσιμα μοτοσικλετιστής ακριβώς έξω από το Λιμεναρχείο στην πλατεία των Φηρών πριν αρκετά χρόνια (2/1994).
Εδώ και 2-3 μήνες είναι σκαμμένος ο δρόμος της Μεσαριάς για την αποχέτευση και είναι τόσο καιρό παρατημένος με ένα χαντάκι που σε κάποια σημεία και με τις βροχές φτάνει τα αρκετά εκατοστά. Αρκετά για να κινδυνέψει η ζωή του καθενός μας.
Ελπίζουμε ενόψει της τουριστικής περιόδου να αποκατασταθεί άμεσα η κατάσταση του οδοστρώματος, μιας και η δική μας ζωή ελαφρώς ενδιαφέρει την εταιρία ύδρευσης.
Ή μήπως θα πρέπει να περιμένουμε έναν νέο κατακλυσμό για να μας ξαναεπισκευάσουν τους δρόμους.
ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Εργάζομαι στην Μεσσαριά και κάθε μέρα που οδηγώ στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, με λύπη συνειδητοποιώ πόσο ξεχασμένο και παραμελημένο είναι το νησί την χειμερινή περίοδο. Ας όψεται το καλοκαιρινό κέρδος και η αρπαχτή! Μεγάλη αδιαφορία προς τους κατοίκους του νησιού που συνεισφέρουν τόσα και τόσα.