Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Φονική Ανευθυνότητα ή Προχειρότητα και Αμέλεια

Διαβάζοντας το έντυπο ενημέρωσης του Δήμου Θήρας είδαμε με χαρά ότι ένα από τα Έργα του είναι και αγωγός ύδρευσης που ξεκινάει από το Βιολογικό της Έξω Γωνιάς και κατευθύνεται παράλληλα με την ανατολική πλευρά της περίφραξης του Αεροδρομίου και ο οποίος μεταφέρει το νερό που βγαίνει από την βιολογική επεξεργασία των λυμάτων για πότισμα των χωραφιών της περιοχής.
Θεωρούμε ότι το νερό στο νησί μας είναι πολύτιμο και κάθε ενέργεια που στοχεύει στην εξοικονόμησή του είναι καταρχήν θετική και ευπρόσδεκτη.
Δυστυχώς απογοητευτήκαμε μόλις επισκεφτήκαμε το "έργο" σε έναν από τους κλασικούς περιπάτους των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών.
Εκτός της άπειρης προχειρότητας είδαμε και την αδιαφορία όσων συμμετείχαν σε αυτό το έργο απέναντι στο περιβάλλον, στην καλαισθησία αλλά κυρίως στη ζωή των κατοίκων και των τουριστών του νησιού μας.
Με περισσή ανευθυνότητα που αγγίζει τα όρια της κατηγορίας της έκθεσης της ζωής των πολιτών σε κίνδυνο αντικρίσαμε στο μήκος του αγωγού και για περισσότερα από 200-300 μέτρα να είναι σκεπασμένος από μπάζα τα οποία περιέχουν πέτρες και σκουριασμένα σίδερα.
Πολλά από αυτά εξέχουν του χώματος σε ύψος μέχρι και μισό μέτρο βάζοντας σε άμεση απειλή τη ζωή των περιπατητών αλλά και των οδηγών μοτοσικλετών σε περίπτωση που ανατραπούν στον συγκεκριμένο δρόμο (στον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 6 μοτοσικλετιστές, απ' αυτά που θυμόμαστε μόνο εμείς) .
Οι παρακάτω φωτογραφίες κάνουν περιττές όλες τις λέξεις


Για να μην δράσουμε όταν είναι αργά σας ενημερώνουμε για να κινηθείτε άμεσα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ΟΛΟΙ οι αιρετοί μας (1ου και 2ου βαθμού) δεν γνώριζαν το θέμα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Τον καθαρισμό ΤΩΡΑ του έργου από επικίνδυνα υλικά (Σίδερα - Πέτρες - Πλάκες).
2. Την επώνυμη απόδοση ευθυνών με απομακρύνσεις από τις θέσεις τους όσων πληρώνουμε και αδιαφόρησαν για τη ΖΩΗ ΜΑΣ, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί τέτοια ΦΟΝΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Την δημιουργία
πεζοδρομίου στο συγκεκριμένο έργο και πάνω από τον αγωγό (δίπλα από την περίφραξη του αεροδρομίου) και τον φωτισμό του μιας και τον συγκεκριμένο δρόμο διασχίζουν δεκάδες επισκέπτες και κάτοικοι καθημερινά ενώ δίπλα τους περνούν τα οχήματα με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 120-150km/h.

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών
Η Άλλη Σαντορίνη

Υ.Γ. Σκοπός μας δεν είναι η αντιπολίτευση αλλά η λύση προβλημάτων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TIN SANTORINI TIN KATESTREPSAN KAI SYNEXIZOUN NA TIN KATASTREFOUN OI IDIOI OI SANTORINIOI...AFTI EINAI H PIKRI ALITHEIA..TO MONO POU SAS ENDIAFEREI EINAI O BRAXYPROTHESMOS NEOPLOUTISMOS..ANEKSELEGTI OIKOPEDOPOIISI..TO EGKLIMA TIS KATASROFIS TIS KALNTERAS..H DIAFTHORA PANTOU..AFTA DEN TA VLEPETE KAI DEN TA POLEMATE KATHOLOU..H ANELKYSI TOU SEA DIAMOND SAS MARANE..MALLON PROKEITAI GIA THEIA TIMWRIA...KALA NA PATHETE...

Ανώνυμος είπε...

Αγγλικός ΤΡΟΜΟΣ για ηφαιστειακό χειμώνα από Σαντορίνη - AΔΡΑΝΕΙΑ 'αρμοδίων':
National Risk Register of Civil Emergencies
2012 edition
Newly assessed risks
2.3 The main differences since the 2010 edition of the NRR are the addition of the
following risks:
• emergencies caused by volcanic eruptions, and
• severe space weather – Space weather covers a range of different phenomena,
including solar flares, coronal mass ejections and solar energetic particle events. Severe space weather can cause disruption to a range of technologies and infrastructure, including communications systems, electronic circuits and power grids. [άρα και το ενδεχόμενο ΕΚΡΗΞΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΝΕΩΝ Φουκουσιμών...]
Volcanic hazards
Risk
3.25 Volcanic eruptions abroad can have significant consequences in the UK, including disruptions to aviation and, depending on the volume of gases emitted, significant public health and environmental impacts. This subsequently leads to a number of secondary impacts, including disruption to critical supply chains and economic impacts. There are a range of volcanoes across Europe (such as Santorini in the Aegean Sea and Vesuvius in Italy) which could have consequences for the UK...
3.27 ...Significant eruptions of this type can emit gases and particles into the stratosphere, above weather systems, where they may also have subsequent climatic effects.
https://update.cabinetoffice.gov.uk/sites/default/files/resources/CO_NationalRiskRegister_2012_acc.pdf

Είμαστε ΟΛΟΙ υποψήφιοι ΑΣΤΕΓΟΙ λόγω αυξανόμενων ΣΕΙΣΜΩΝ-ηφαιστειακών εκρήξεων (αν δε συνεργαστούμε ΑΜΕΣΑ για την εφικτή ΑΠΟΤΡΟΠΗ* τους), αφού το τέλος των καυσίμων και μετάλλων, όπως ο χαλκός π.χ., βρίσκει την ανθρωπότητα απροετοίμαστη, και μια ενδεχόμενη ισοπέδωση γειτονιάς/σοδειάς από σεισμό/ηφαιστειακό χειμώνα, σε συνδυασμό με την κατευθυνόμενη εξαθλίωση, θα κάνει αδύνατη την ανασυγκρότηση σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη...
Βιβλιαράκι ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ-αντισεισμικής προστασίας
*http://aftarkia.wordpress.com